Vanliga frågor

Kan jag förbereda något inför behandlingen? Det är jättebra om du redan innan funderar på om det är några speciella rörelser som ger upphov till smärtan eller stelheten. Kan det vara när du böjer dig för att ta på dig skorna, när du sträcker dig efter något i köket eller när du vrider huvudet medan du fickparkerar. Att veta detta redan innan hjälper mig lokalisera problemet och behandlingen blir mer effektiv.

Jag är gravid, kan jag fortsätta gå på massage? Du är välkommen oavsett vecka. För att kunna ligga bekvämt på mage så används en specialdesignad gravidkudde under behandlingen. Det finns ingen forskning som tyder på att massage skulle öka risken för missfall.

Ska jag ha någonting på mig under behandlingen? Jag är utbildad i att ge dig som kund bekvämlighet, jag arbetar med handduksteknik och du är under hela massagen skyld av handdukar. Du kan behålla dina underkläder på under massagen om du känner att det gör dig mer avslappnad.

Hur många behandlingar behövs för att bli fri från smärta och stelhet? Det är såklart olika, men jag jobbar alltid utifrån att du ska få ett riktigt bra resultat efter 2 behandlingar. Det kan vara bra att fundera igenom ifall du gjort något speciellt under en tid som lett fram till problemet. Om så är fallet så gäller det att göra samma saker på ett nytt sätt. Tips och råd erbjuds vid behandlingstillfället.

Varför får man ont? Som jag ser det så har det alltid med någon typ av stress att göra. Det kan vara en överbelastande arbetsställning eller en sträckning, men det kan även vara att musklerna inte får den näring dem behöver. Mental stress kan vara en stor faktor, t ex stress på jobbet kan resultera i att man drar upp axlarna eller biter ihop käkarna på ett omedvetet sätt.

Ibland är för hård träning eller ingen träning alls ett problem. Alla dessa saker leder till att musklerna till viss del tappar kopplingen med nervsystemet och slutar jobba optimalt.

Hur fungerar det om man har varit på massage, behöver man duscha efteråt? Nej jag arbetar alltid med neutrala produkter som går väl in i huden, ingen dusch krävs efteråt.

Jag är förkyld, kan jag ändå gå på massage? När man har en infektion i kroppen bör man undvika massage, åtminstone de första dagarna.

Jag trollar också. Läs mer här!

Ph Magic